lauantai 7. helmikuuta 2009

Ruokaohje: LATKES

Hellou armaat blogin lukijat!

Mikäli haluatte kokeilla tehdä jotain hauskaa ja kosheria ruokaa, tässäpä teille päivän vinkki: Latkes! Kyseessä on eräänlaiset perinteiset juutalaiset perunaletut, ja kuten kuvasta näkyy, niiden tekeminen on täyttä hupia!

No mutta asiaan: tässäpä teille latkesien ohje!! Kuvat ohjeiden päällä.

LATKES

Tarvikkeet:

  • 4 suurta perunaa (tai useampi pienempi)
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • kasviöljyä paistamiseen
  1. Pese, kuori ja hienonna perunat (esim. raastamalla pieneksi).
  2. Valuta neste pois ja lisää kananmunat.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  4. Lämmitä öljy paistinpannulla ja annostele sekoitus kuumaan öljyyn. (Me teimme isoja lettuja, mutta näitä voi tehdä myös pienempinä)
  5. Paista perunalettuja, kunnes ne ovat ruskeita molemmilta puolilta.
  6. Kuivaa letut talouspaperilla.
  7. Tarjoile omenahillon ja/tai kermavaahdon kanssa.

Kattauksena:
(omenahilloa, kermavaahtoa ja latkeseja)


Sofin kommentteja latkesista:
  • "Aika lettumainen..."
  • "Ei se kauheesti perunalta maistunut..."
  • "Tai siis jotta ihan hyvää se oli."
Rafin kommentteja:
  • "Mie kyllä maistoin siinä perunan..."
  • "Ihan hyvää."

Eli tämä kosher-ruoka maittoi kyllä! (kosher = "puhdas") Suosittelen kokeilemaan tätäkin. Makeat lisukkeet käyvät hyvin muuten ei-niin-makean latkesin kanssa, ja latkesit ovat virkistävää vaihtelua verrattuna perinteisiin lettuihin.

Bon appétit!
SERAFIINA

5 kommenttia:

  1. Se raastettu peruna oli yököttävintä, mitä olin nähnyt pitkään aikaan... mutta(yllättävän) hyvää tuli =)

    VastaaPoista
  2. Hihii, saanko arvata, mistä ruuan ohje on löytynyt?? En oo tiettykään varma, mutta... Pitäsköhän itekkin joskus kokeilla, kun kuullostaa niin erikoiselta;)

    VastaaPoista
  3. Muuten, mulla on nyt sattuneesta syystä uusi nimimerkki(Anna) ja uusi blogi. Blogin osoite on http://sun-comes-shining.blogspot.com/

    Täällä kuitenkin vielä Sofina! =)

    VastaaPoista
  4. Oli kiva lukee nää ohjeet kuvien kanssa :P
    Ihana postaus!

    VastaaPoista
  5. Vehreä tonnikala-raejuustosalaatti

    resepti

    Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset...

    VastaaPoista