sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Ja hän lysähti tietokonetuolille...

Bonsoir! Se on Rafi tässä kun naputtelee. Olen aikalailla PUHKI, mutta ei se mitään, koska ei tämä blogiviestin naputtelu ole niin kovin rasittavaa... Etenkin kuin kuvat on yleensä Sofilla, ja Sofi niitä on nytkin lisäillyt...
On siis sunnuntai-ilta! Sunnuntaisin olen tallilla n. 3-4,5 tuntia (tänään puol neljästä vartin yli seitsemään...) Työtehtäviini kuuluu hevosten hakemista tarhasta (kesällä laitumelta), puoltuntilaistne taluttelu, hevosten satulointi ja suitsiminen sekä harjailu, luomen laittaminen ja muut pikkuhommat, silloin tällöin varusteiden pesua, luovaa työtä (= lannan luontia) sekä toisinaan myös pillastuneen hevosen riimunnarun toisessa päässä roikkumista... Tänään kuitenkin luovaa työtä oli kaksin mitoin, kun kuumeinen omistaja pyysi putsaamaan toisenkin karsinan... mutta ensi viikon torstaina ei lainkaan lannanluontia!!! Jes!!
Kuitenkin säkitettyäni heinää, kanneltuani vettä, siivottuani kaksi karsinaa ja varusteltuani hevosia huomaan yleensä kotona olevani sangen uupunut. No, yleensä tämä ei ole ongelma - mutta tänään, kun 4-vuotias serkkuni (ei sukua Sofille) odotti kotona täynnä energiaa, teki mieleni lukittautua huoneeseeni! Pirteä serkkutyttö kysyi minua leikkimään, ennen kuin ehdin edes ottaa ulkovaatteita pois... ja kysymyksiä riitti (esim. "Miks' siulla on tallitakki?" "Miks siulla on tallihousut?" "Mennäänkö leikkimään??")... Ympf. Sain kuitenkin sullottua kitaani kinkkujuustorullan, lasin/kaksi maitoa, pari piparia ja kupin kahvia ennen kuin serkkukultani henkisesti kiskoi minut mukaan leikkeihin. Oih, miten ihanatkin ihmiset ovat joskus rasittavia... Siksi tuo christiemäinen otsikointi.

Kuitenkin takaisin tuohon vierailuun... Minullahan on siis toinenkin blogi, Kahvia kahdelle, johon joka aamu päivitän joulukalenteria (Go'n'check it!). Lauantai-aamuna olin jo tekemässä luukkua eräästä toisesta aiheesta, kun tarkkasilmäinen serkkuni huomasi (adjektiivi "tarkkasilmäinen" ei kyllä liity mitenkään tähän älynväläykseen...) että nythän on Lucian päivä! Niinpä teinkin luukun Luciasta, ja siitä toisesta mystisestä aiheesta saatte kuulla vasta 21. päivä joulukuuta, kun aihe on ajankohtainen... ;)
Ruokakokeilun haittapuolet: ne pavut, ne pavut... Ei niiden maussa vikaa ollut, mutta sivuvaikutukset ovat mielenkiintoisen (hajuiset...)
Ruokakokeilun hyvät puolet: maukasta, hyvää, mausteista, naminamia! Ja se oli vegetaristien maustemix, ja siinä oli lihan sijasta soijarouhetta. Epäilisin, että tummaa, mutta saattoi se olla vaaleaakin... Meillä on tummaa. Ehkä ensikerralla teemme vegetaristiruokaa..?
Mie olin IHAN TÄYNNÄ kahden tortillan jälkeen! Chilimaissilastuja, joita varasin jälkkäriherkkusipsiksi, jäi aika paljon... Serkku 4v. (myöhemmin nimellä Cutie) pyysi jotta saisiko maistaa, epäilin maistuisiko ne oikeasti Cutielle mutta myönnyin lopulta antamaan maistiaisen. Hän pyysi lisää. No, mie annoin toisen kolmasosan ja ajattelin, että vielä yhden kolmasosan voin antaa. Ja Cutie pyysi todella söpösti (yllättäen): "Voisinko mie saaha vielä yhen niin sitten en pyyä ennää?" Ja mie sanoin: "No mie muistan tuon!" ja annoin hymyhuulin viimeisen kolmasosan. Cutiekin oli tyytyväinen!

Mie olin ihan JÄRKYTTYNYT ettei Cutie tiennyt satua Kultakutrista ja kolmesta karhusta!! No mie luin sen, jonka jälkeen Cutie tahtoi putkeen kuulla myös satukirjan seuraavat pari satua: ne sattuivat olemaan Saapasjalkakissa sekä Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Ja Sofiseni, sinä olet maanmainio lasten kanssa!! :D Minulta meinaa välillä mennä hermot pienten kanssa ("Ei sitä!" "Älä ota sitä!" "Voi ei, mitä sinä NYT teet???"), mutta sie oot ihan tyynenä: "Cutie, pistäisitkö sen pois?", "Cutie, ethän ota sitä?", "Voi, mitäs sie nyt teet, Cutie?" Tuo on lahja! Tosin tiedetään, olen muutenkin tosi seesteinen...

Ja ei da Dog pahaa tarkoittanut! Pieni oli ihan hyväntahtoinen... Liitän alle pahoittelevan kuvan, se on lähinnä sinulle omistettu, Sofi!

No joo kaikki on taas loogisesti järjesteltynä ja aikajanassa ja blablabla, mutta minnuu väsyttää enkä jaksa tarkemmin ajatella asiaa. Yritän tänään vielä lähettää siulle sen kuvan, Sofi... Ja tuo profiilikuva on tosi hyvä! (= hyväksytty...)

Hyvää joulua siullekin Sofi, ja tottakai kaikille lukijoille!!
Teidän väsynyt sylikoiranne
Serafiina (also known as "Rafi")

3 kommenttia: